Beskrivelse

ØST-SICILIA. Guidet tur i minibuss
Dette er turen for deg som er interessert i kultur, mat og vin.
Denne turen tar deg med på østsiden av Sicilia, fra områdene rundt Etna til Siracusa.
Vi vil besøke mange Unesco-beskyttete steder i dette området og også foreta en mindre spasertur på Etna, Europas største aktive vulkan.
Her vil du ikke bare bli kjent med den kanskje viktigste og mest spennende øya i Middelhavet, men du vil også komme i kontakt med mange vinprodusenter og du vil komme til å drikke mye god vin.
Når det gjelder programmet generelt og hvilke og hvor mange vingårder vi besøker underveis, er vi fleksible og åpne for innspill.

ØST-SICILIA. Guidet tur i minibuss

DAG 1. ANKOMST

På flyplassen i Catania blir dere møtt av en norsktalende guide. Vi blir så kjørt direkte til et hyggelig hotell på nordsiden av Etna. Det ligger i Castiglione di Sicilia, som regnes for å være en av Italias flotteste landsbyer. Stedet er flere tusen år gammelt, men var på det mest betydningsfulle i middelalderen, under normannerne. De fikk bygget bl.a. Castello Lauria, som dominerer hele området.
Det blir velkomstmiddag om kvelden med lokal mat og vin.

DAG 2. CASTIGLIONE DI SICILIA-LITEN FOTTUR PÅ ETNAS NORDSIDE–LUNSJ PÅ VINGÅRD-CASTIGLIONE DI SICILIA

Etter frokost kjører vi oppover nordsiden av Etna. Ved Piano Provenzano, som ligger 1800 meter over havet, tar vi en spasertur med lokalguide for å se på lavaformasjoner, småvulkaner og grotter. Det er en opplevelse å gå i denne lavaørkenen i en farveskala fra mørkegrått til sort, iblandet spor av rødt og andre farver. Lengden på turen tilpasses dagsformen til gruppen.
Deretter går turen til en vingård i området, der de har både etnisk sicilianske og internasjonale druer. Det blir tur rundt blant rankene for å smake på produksjonen. Vi tar lunsj her med stedets viner.
Så med minibuss tilbake til Castiglione di Sicilia. Det blir et par timers pause i programmet før felles middag.

DAG 3. CASTIGLIONE DI SICILIA-TAORMINA-CASTIGLIONE DI SICILIA

Etter frokost kjører vi østover ned mot det Joniske havet. På lang avstand ser vi Taormina. Denne byen regnes for å være Sicilias mest kjente turistattraksjon. Her får dere dagen til egen disposisjon. Man kan tilbringe tiden i gamlebyen som karakteriseres av hyggelige gater og plasser og barer med upåklagelig utsikt til Etna m.m. De som heller vil bade, kan gjøre det på Mazzarò stranden like under byen. Om ettermiddag blir det omvisning i det Unesco-beskyttete greske teateret og påfølgende middag like ved. Om kvelden tilbake til Castiglione di Sicilia.

DAG 4. CASTIGLIONE DI SICILIA-VILLA DEL CASALE-VINGÅRD-RAGUSA

Etter frokost kjører vi sydvestover og kommer etterhvert frem til Piazza Armerina. Der besøker vi Villa del Casale. Villaen er Unesco-beskyttet og er Sicilias viktigste attraksjon fra romertiden. Den ble bygget i det fjerde århundre etter Kr. og er bl.a. kjent for mer enn 3000 kvadratmeter med originale mosaikker. Her blir det en guidet omvisning.
Deretter går turen videre sydover mot Vittoria, der vi tar en stopp på en vingård for å smake på vinene. Om kvelden er vi fremme i Ragusa, der det blir innkvartering. Det blir et par timer på egen hånd før felles middag i gamlebyen ikke langt fra overnattingsstedet.

DAG 5. RAGUSA-SIRACUSA

Om morgenen blir det en guidet omvisning i Unesco-beskyttete Ragusa. Byen ligger i et område som ble rammet av et kraftig jordskjelv i 1693. Deretter ble den bygget opp igjen i barokkstil. Byen regens som en av de flotteste på øya. Deretter kjører vi østover i et jordbrukslandskap preget av tørrstensmurer og johannesbrødtrær. Sauer gresser fredelig. Vi tar en stopp på en liten vingård, der det blir lunsj. Om kvelden kommer vi frem til Siracusa. Vi sjekker inn på hotellet på Ortigiaøya og har kvelden til egen disposisjon.

DAG 6. SIRACUSA

I Siracusa har det bodd mennesker i tusenvis av år, antagelig er det den første ordentlige byen på Sicilia. Den ble grunnlagt av korinterne i år 740 f.Kr. Den var lenge en av de viktigste byene langs Middelhavet, og også, ifølge Cicero, den vakreste i verden. Den konkurrerte med Aten når det gjaldt innflytelse, makt og prestisje. På formiddagen får vi en guidet omvisning rundt i den arkeologiske parken og på Ortigiaøya. Vi vil bl.a. se det greske teateret og Dionysos’ øre. Resten av dagen er til egen disposisjon. Det er hyggelig å tilbringe tid i Siracusas gamleby og mesteparten av den er bilfri. Det er også mulig å bade i havet i nærheten av hotellet.

DAG 7.SIRACUSA-NOTO-SIRACUSA .

Etter frokost på hotellet i Siracusa blir vi kjørt til Noto. Denne byen var ikke annet enn en enorm byggeplass etter jordskjelvet i 1693 og noen av den tidens mest berømte byplanleggere og arkitekter fikk utfolde seg der. Derfor er den, som andre byer i området, preget av barokkstilen. Byen har også noen av øyas beste konditorier. Formiddagen blir til egen disposisjon her før felles lunsj på en av de eldste vingårdene i området, som har restaurant og vinmuseum i Noto.
Om ettermiddagen tilbake til Siracusa. Det blir tid på egen hånd før felles avslutningsmiddag om kvelden.

DAG 8. AVREISE

Med minibuss tilbake til flyplassen