Beskrivelse

Wine & Bike BB.
.

Sissel Bakken og Salvatore Amico ønsker deg velkommen til Wine & Bike BB i indre Sicilia!

Sissel Bakken er en norsk turoperatør som har bodd på Sicilia i 35 år. Hun er utdannet sivilarkitekt og liker å kombinere natur- og kulturopplevelser med fysisk aktivitet som sykling og fotturer. En annen stor interesse er matlagning med kortreist mat og vin.

Salvatore Amico er veterinær og har alltid bodd på Sicilia. Han er også en suveren sykkelmekaniker og gartner.
De har en stor villa med have i indre Sicilia, ved byen Caltanissetta, der de liker å ha gjester og driver Wine & Bike B&B.

Wine & Bike BB er et godt utgangspunkt for å utforske så vel nærområdet som store deler av det autentiske Sicilia på sykkel eller i bil.
På gamle asfaltveier nesten uten trafikk kan du ta en sykkelreise gjennom små flotte landsbyer der du kan få artige møter med lokal befolkning. Landskapet er storslagent og arkaisk.

Du kommer lett med tog eller buss til Caltanissetta fra Catania eller Palermo. Deretter henter vi deg på stasjonen i Caltanissetta og kjører deg til Wine & Bike BB.

Med bil er du på kort tid på alle kanter av øya:
Tempeldalen i Agrigento med stranden (30 min), Keiservillaen i Piazza Armerina (40 min), Madonifjellene (60 min), Etna (80 min), Palermo (80 min).
Klimaet er tørrere enn nede ved kysten, og det vakre storslagne landskapet preges av oliven- og mandeltrær samt durumhvete og drueplanter.

HVA VI TILBYR:
To dobbeltrom, hvert av dem med eget bad og inngang. De ligger på bakkeplan rett ut mot en frukthave. I tillegg har man felles stue med kakkelovn, bibliotek og tv, utekjøkken og solterrasse.

En rikelig frokost basert på kortreiste produkter.
Dere vil få hjemmebakt brød av grovmalt durumhvete, hjemmelagte marmelader, lokale oster og andre melkeprodukter, årstidsfrukt og tomater, lokale egg fra frittgående høner, sorte og grønne oliven fra haven, olivenolje fra haven, hjemmelaget muesli, ordentlig espressokaffe etc.. Alt dette servert i stor ro på en flott terrasse med utsikt til haven, med Sabucinafjellet og Etna i bakgrunnen. Matpakke kan smøres.
Om ønskelig lager vi også lunsj og middag basert på kortreiste kvalitetsråvarer.

Utleie av gode sykler med kart med inntegnet rute og beskrivelse til deg som vil sykle på egen hånd. Du kan sykle halvdagstur, dagstur eller turer på flere dager. Vi disponerer også sykkeltralle og elsykkel.

En frukthave på nesten fire mål der gjestene kan forsyne seg med det de vil ha av sitrusfrukt, fiken, mandler, oliven, granateple, morbær etc.
Den er et flott sted å være for både store og små hele året.

Transfer til og fra togstasjonen i Caltanissetta.

Guiding i personbil eller minibuss for små og store grupper rundt på Sicilia.
Språkkurs
Kurs i Siciliansk matlagning.
Oliven- og mandelplukking
Foto workshop og malekurs
Sykkeltur med guide
Fottur med guide
Barnepass
I tillegg gir vi turistinformasjon

Velkommen!