Beskrivelse

MOT SYDSPISSEN AV SICILIA. Ekstra lett sykkeltur

Her er den letteste Sykkelturen for deg som liker å trå, men ikke for mye.
Du starter høyt oppe i det sydligste området på øya og triller ned mot havet.
Ruta ender på sydspissen av Sicilia, i Portopalo di Capo Passero.
Det er mulig å tilbringe mesteparten av dagen på stranden de siste fire dagene av denne Sykkelturen.
Selv om du ikke sykler mer enn 30 km om dagen, står opplevelsene i kø. Du vil blant annet se noen av Sicilias fineste strender, storslagne landskap og de Unesco-beskyttete byene Ragusa, Modica og Scicli.
Ruta går langs gamle asfalterte veier nesten uten trafikk, flankert av tørrstensmurer, johannesbrødtrær og gressende kyr.
Du overnatter inne i små landsbyer som ikke er preget av masseturisme.
Ved Scicli kan du besøke en liten vingård og smake på vinen de lager.
Siden denne turen er såpass enkel, vil mange av dere som liker å sykle klare den uten problemer på vanlig tråsykkel.

Dag 1. ANKOMST

På flyplassen i Catania blir dere hentet av en taxi og kjørt til Chiaramonte Gulfi. Det blir så innkvartering på et hyggelig hotell, utdeling av sykler med utstyr og velkomstmiddag.

Dag 2.CHIARAMOTE GULFI–GIARRATANA-RAGUSA . 30 km

Etter frokost sykler du på smale grusveier rammet inn av tørrsteinsmurer. Utsikten mot den lille byen Monterosso Almo er storslagen. Turen går nedover på gode asfaltveier, du kjører gjennom den lille byen Giarratana. Muligheter for stopp på bar her. Etterpå går det langs vakre veier forbi Santa Rosalia i bunnen av Irminio dalen. Deretter i krappe svinger opp mot Ragusa Ibla. Det blir innkvartering på hotell inne i den vakre gamlebyen.

Dag 3. RAGUSA–MODICA-SCICLI. 25 km

Du begynner å sykle i bunnen av dalen langs Irminio elven, deretter langs en åsside mot byen Modica. Denne byen er ikke bare kjent for flotte barokke kirker, men også for sjokoladeproduksjon. Da spanjolene kom til byen for noen hundre år siden, tok de med seg denne tradisjonen som de hadde lært av aztekerne i Mexico. Mulighet for besøk i en sjokoladefabrikk med smaking. Anbefales også et besøk i San Giorgio kirken, som er en av de flotteste barokke kirkene på Sicilia. Turen fortsetter nede i dalen til Scicli. Det blir innkvartering i gamlebyen. Scicli er en av Sicilias hyggeligste og mest scenografiske byer, bl.a. også kjent fra serien om Montalbano.

Dag 4. SCICLI–DONNALUCATA-VINGÅRD-SCICLI. 20 km

Etter frokost tar du syklene fatt på vakre veier omgitt av steinmurer og johannesbrødtrær. Du kommer til slutt ned til Donnalucata. Norskættete kong Roger av Sicilia vant her over araberne i et slag og som takk reiste han en hellig bygning på dette stedet. Deretter utviklet det seg til å bli en liten havneby som lever av fiske og turisme. Muligheter for bading og lunsj ved den vakre stranden. Om ettermiddagen blir det mulighet for vinsmaking på en liten vingård like ved. Tilbake til Scicli om kvelden.

Dag 5. SCICLI-POZZALLO 20 km

Etter frokost triller du sydover. Først går det over en liten ås der du har panoramautsikt over Scicli. Deretter på slake nedoverbakker. Du ser havet i det fjerne og snart er du fremme i Pozzallo. Denne viktige havnebyen som har vært befolket siden bronsealderen er også kjent for flotte strender. Pozzallo er en av de italienske kommunene med flest soltimer i året. Innkvartering på et sentralt hotell ikke langt fra stranden. Ettermiddagen og kvelden kan f.eks brukes til bading og en pause på bar ved stranden under Cabrera tårnet.

Dag 6. POZZALLO

Pausedag i denne lille havnebyen omgitt av flotte strender

Dag 7. POZZALLO-PACHINO-PORTOPALO DI CAPO PASSERO 30 km

Etter frokost triller du sydover langs en av de lengste strendene på øya og du har mange muligheter for å bade. Etterpå sykler du mot byen Pachino som er kjent for produksjon av kirsebærtomater. Barmuligheter igjen. Landskapet blir stadig mer forblåst og karrig, du fortsetter til det som regnes for Europas sydligste by, Porto Palo di Capo Passero. Her tar du inn på byens nesten eneste hotell. Mulighet for avslutningsmiddag på en av byens gode fiskerestauranter.

Dag 8. AVREISE

Med taxi tilbake til flyplassen i Catania