Beskrivelse

VIN OG KULTUR PÅ ØST-SICILIA Guidet tur i minibuss
Dette er turen for deg som er interessert i mat, vin og kultur.

Sicilia er blitt en av de viktigste regionene i Italia når det gjelder vinproduksjon.

Denne turen tar deg med på østsiden av Sicilia, fra områdene rundt Etna til Siracusa.

Her vil du ikke bare bli kjent med den kanskje viktigste og mest spennende øya i Middelhavet, men du vil også komme i kontakt med mange vinprodusenter og du vil komme til å drikke mye god vin.

Når det gjelder hvilke og hvor mange vingårder vi besøker underveis, er vi fleksible og åpne for innspill.

VIN OG KULTUR PÅ ØST-SICILIA.

DAG 1. ANKOMST

På flyplassen i Catania blir dere hentet av en minibuss og kjørt direkte til et hyggelig bondegårdshotell.
Der blir det innkvartering. Opprinnelig var dette et kloster for benedettinermunker på 1500-tallet. De vakre bygningene er av lavastein. Det var drue- og vinproduksjon helt til for noen tiår siden. Det er fint å ta seg en spasertur rundt på den 130 mål store eiendommen. Her dyrkes det nå forskjellige frukttrær, blant annet oliven, kirsebær, valnøtt og forskjellige grønnsaker.
Det blir velkomstmiddag om kvelden med produkter som dyrkes på gården og lokal vin.

DAG 2. VINGÅRD I SOLECCHIATA-CASTIGLIONE DI SICILIA-VINGÅRD I RANDAZZO.

Etter frokost kjører dere nordover langs vulkansiden mot vingården i Solecchiata. Denne gården produserer vin og olivenolje uten tilsetningsstoffer. Eiendommen ligger mellom 650 og 980 meter over havet. Her blir det omvisning og vinsmaking.
Deretter blir det litt strekk på bena i den lille pittoreske landsbyen Castiglione di Sicilia som ligger like ved. Den ligger på en klippe over Alcantaradalen og er flere tusen år gammel. Det blir lunsj her på karakteristisk trattoria.
Om ettermiddagen går turen videre til vingården ved Randazzo. Dette er en større vingård, som har hele 600 mål beplantet med drueplanter, både etnisk sicilianske og internasjonale sorter. Det blir omvisning og vinsmaking igjen. Om kvelden går det tilbake til bondegårdshotellet, der det blir noen timers pause i programmet før felles middag.

DAG 3. SANT’ALFIO-TAORMINA-BADEMULIGHETER VED ISOLABELLA-VINGÅRDEN VED LINGUAGLOSSA-SANT’ALFIO.

Etter frokost kjører dere nordøstover ned mot det Joniske havet. Bussen parkerer ved stranden og dere tar taubane opp til Taormina. Taormina er Sicilias mest kjente turistattraksjon med romersk teater, hyggelige gater, barer med upåklagelig utsikt til Etna m.m. Formiddagen med lunsj tilbringes her og på stranden.
Tidlig på ettermiddagen går bussen videre mot vingården ved Linguaglossa. Her har de laget vin siden 1815, og familien som nå driver stedet er femte generasjon. Det blir omvisning og vinsmaking.
Senere drar dere tilbake til bondegårdshotellet, der det igjen blir middag og overnatting

DAG 4. SANT’ALFIO-VINGÅRDEN VED MILO-ETNA-VILLA CASALE I PIAZZA ARMERINA-CALTAGIRONE.

Om morgenen kjører dere sydover langs vulkansiden mot Milo. Der besøker dere en flott vingård. Her har de laget vin siden 1727. Det blir omvisning og vinsmaking.
Deretter fortsetter vi oppover vulkansiden så langt opp veien går mot toppen av Etna . I Rifugio Sapienza blir det muligheter for å strekke på bena. Det er også muligheter for å få seg en lunsj her.
Tidlig på ettermiddagen går turen videre sydvestover innover øya mot Piazza Armerina. Dere tar en titt på Villa del Casale. (Keiservillaen). Dette er et jaktslott fra ca. år 300 e.Kr. Gulvmosaikkene regnes som blant de flotteste fra Romertiden. De dekker mer enn 3500 kvadratmeter. Stedet er UNESCO beskyttet.
Om kvelden kjører dere så til bondegårdshotellet ved Caltagirone, der det blir middag og overnatting.

DAG 5. CALTAGIRONE-VINGÅRD VED VITTORIA-SIRACUSA.

Etter frokost kjører dere få km. inn til Caltagirone. Navnet på byen kommer av det arabiske Cal’at Ghiran (Vasenes slott) . Man har funnet forhistoriske keramikkrester der, og byens keramikere var berømt over hele verden. Den dag i dag regnes keramikken fra Caltagirone for å være blant den flotteste på øya. Det blir spasertur i gamlebyen.
På ettermiddagen stikker dere innom vingården ved Vittoria. Det blir omvisning og vinsmaking.
Om kvelden kjører vi videre til Siracusa, der dere tar inn på hotell. Kvelden til egen disposisjon.

DAG 6. SIRACUSA (ORTIGIA OG DEN ARKEOLOGISKE PARKEN)

Siracusa ble grunnlagt av grekere fra Korint på 700-tallet f.Kr. En stund var Siracusa mektigst og flottest av alle byer i Middelhavsområdet. Her bodde Arkimedes, Aischylos, Pindar, Sofron etc. På 500-tallet f. Kr. kontrollerte Siracusa hele Sicilia og ennå finner vi rester av greske templer og teatre. Siracusa er UNESCO besyttet.
Etter frokost tar vi en tur til fots for å se noen av de historiske restene på øya Ortigia. Etter lunsj ser vi Den Arkeologiske parken med det greske teateret og Dionisios øre.
I mai og juni spilles det greske tragedier i uteteatret.

DAG 7. SIRACUSA-NOTO-LUNSJ PÅ VINGÅRDEN VED NOTO.

Etter frokost kjører der avgårde til Noto. Etter et stort jordskjelv i 1693 ble byen totalødelagt. Etterpå ble den derimot gjenoppbygget i barokkstil ved hjelp av den tidens dyktigste arkitekter. Her tar vi en spasertur i gamlebyen, kanskje etterfulgt av en pause på en av de mange gode barene byen er kjent for.
Dere tar lunsj like utenfor Noto, på en vingård. Gården gar vært i samme families eie i syv generasjoner, og dere vil spise på terrassen sammen med nåværende eier. Det blir også omvisning og mulighet til å kjøpe vin, selvfølgelig.
Om ettermiddagen drar dere tilbake til Siracusa. Avslutningsmiddag på tradisjonsrik trattoria.

DAG 8. AVREISE

Dere blir hentet av minibuss og kjørt tilbake til flyplassen