Beskrivelse

Sykkelturen Fra Hav til Hav på Sicilia er en tur du kan ta hele året, i all slags vær. Sicilia ligger på breddegrad med Tunis og på sydspissen av denne øya sykler du i shorts hele året. Denne Sykkelturen foregår stort sett på lite traffikerte asfalterte landeveier. Overnattingene er nesten alltid inne i de vakre småbyene.
Sicilias sydøstspiss byr på vakre landskap og fine strender, som du som regel har for deg selv. Ruta er for det meste kystnær og det vil ikke mangle på muligheter for å bade i havet, noe som for de fleste er mulig til begynnelsen av desember.

FRA HAV TIL HAV PÅ SICILIA. Individuell Sykkeltur rundt sydøstspissen, fra Chiaramonte Gulfi til Siracusa.

DAG 1. ANKOMST

Du ankommer flyplassen i Catania og kjører med taxi til Chiaramonte Gulfi. Der blir det innkvartering på hotell. Det blir utlevering av sykler med utstyr. Deretter har du mulighet for middag på samme sted.

DAG 2. ANTICA STAZIONE–MONTEROSSO ALMO–GIARRATANA-RAGUSA. 46 km. 470 hm eller 30 km. 130 hm

Etter frokost sykler du nordover på smale asfaltveier rammet inn av tørrsteinsmurer. Du befinner deg mer enn 800 meter over havet og har fin utsikt over store deler av øya. I den lille byen Monterosso Almo kan du ta en en pause på bar på piazzaen, der du kan nyte lokalt folkeliv. Turen går så videre nedover, du triller gjennom den lille byen Giarratana. Etterpå går det langs lite trafikkerte veier i et storslagent landskap preget av jordbruk og gressende kyr. Deretter i krappe svinger ned mot Ragusa. Det blir innkvartering på hotell inne i gamlebyen. Ragusa er Unesco beskyttet for fin arkitektur.

Dag 3. RAGUSA–MODICA–SCICLI–POZZALLO. 43 km. 390 hm.

Denne dagen ser du blant annet de Unesco beskyttete byene Modica og Scicli.
Du begynner å sykle i bunnen av Irminiodalen, deretter langs en åsside mot Modica. Denne byen er ikke bare kjent for fin arkitektur, men også for sjokoladeproduksjon. Mulighet for besøk i en sjokoladefabrikk. San Giorgio kirken, som er en av de flotteste kirkene på Sicilia, er verdt et besøk. Sannsynligvis passer det også med en kaffe utenfor en bar. Turen fortsetter nede i dalen forbi byen Scicli, der det igjen blir mulighet for et stopp i den fine gamlebyen, kanskje for å spise lunsj. Så ned til Middelhavet for bading på den flotte stranden ved Pozzallo. Det blir innkvartering på et sentralt beliggende hotell.

Dag 4. POZZALLO–GRANELLI-PACHINO–PORTOPALO DI CAPO PASSERO. 33 km. 140 hm

Etter frokost sykler du sydøstover langs kysten mot Marza. Langs veien vil dere ha mange muligheter for bading i havet. Etterpå triller du oppover mot byen Pachino som er kjent for produksjon av kirsebærtomater. Mulighet for en stopp på bar. Landskapet blir stadig mer forblåst og karrig, du fortsetter til det som regnes for Europas sydligste by, Porto Palo di Capo Passero. Overnatting på hotell gågatestrøket, ikke langt fra stranden og diverse spisesteder.

DAG 5. PORTOPALO DI CAPO PASERO-MARZAMEMI-NOTO. 35 km. 280 hm

Etter frokost triller du nordover langs kysten mot den lille vakre byen Marzamemi. Her har man drevet tunfiskfangst siden araberne var her på 800-tallet e.Kr. På Piazza Regina Margherita passer det sikkert med en pause. Så sykler du inn i landet, landskapet blir mer bakkete. Om kvelden tar man bakkene fatt opp mot Noto. Denne byen var i ruin etter jordskjelvet i 1693 og noen av den tidens mest berømte byplanleggere og arkitekter fikk utfolde seg der med å gjenoppbygge den. Du tar inn på hotell i gamlebyen.

DAG 6. NOTO-AVOLA-FONTANE BIANCHE-SIRACUSA. 40 km. 80 hm

Etter frokost sykler du nordøstover mot byen Avola. Sentrum har sekskant form og hele området er kjent for mandelproduksjon. Deretter går turen nordover langs kysten. Ved Fontane Bianche er det mulighet for dukkert i havet. Tidlig på ettermiddagen kommer du frem til Siracusa, som også er Unesco beskyttet. Du sykler inn på Ortigiaøya og tar inn på hotell like ved det Joniske havet.

DAG 7. AVREISE

Med buss, tog eller taxi tilbake til flyplassen i Catania.