Beskrivelse

FRA ØY TIL ØY. Individuell sykkeltur. Gjennom indre Sicilia mot Etna og De eoliske øyene.

Denne Sykkelturen har noe for de fleste. Det storslagne landskapet i indre Siclia, Etna, de små øyene, storbyliv..
Du starter syklingen i indre Sicilia på gamle asfalterte landeveier omtrent uten biltrafikk og overnatter i historiske mindre byer der du antagelig er eneste turist.
Etterhvert kommer du frem til Etna. De som vil, kan sykle oppover vulkansiden. Dersom du ikke vil sykle denne dagen, kan det organiseres en fottur på Etna med lokalguide.
Deretter over Nebrodifjellene mot det Tyrreniske havet på nordsiden av Sicilia.
Her leverer du fra deg sykkelen og tar hydrofoil til De eoliske øyene, hvor du kan kombinere bading og avslapning med kortere fotturer.
Siste kvelden før avreise tilbringer du i Catania eller Palermo.

Dag 1. ANKOMST

Du lander på flyplassen i Catania eller i Palermo. Derfra med tog eller rutebuss til Caltanissetta. Det blir utdeling av sykler med utstyr og velkomstmiddag.

DAG 2. CALTANISSETTA–VILLAROSA–ENNA. 50 km. 1200 hm

Om morgenen kan du proviantere på det lokale grønnsaksmarkedet (A strata a’Foglia) i Caltanissetta. Deretter sykler du ut av byen nordover mellom drueranker, mandel- og olivenlunder. Det er bondegårder, markblomster og durumhveteåkre så langt øyet rekker. Utenlandske syklister vekker oppsikt og mange vil gjerne prate med dere. Turen går mot øst, forbi Santa Caterina. Deretter over Salsoelven gjennom Villarosa mot Enna, der det blir innkvartering og overnatting på et hyggelig sted i gamlebyen.
Enna ligger ca. 1000 m.o.h. og kalles Sicilias utsiktspunkt. Romerne kalte den for ca. 2000 år siden ”Urbs Inexpugnabilis” som betyr ” by som er uinntagbar”.

DAG 3. ENNA–ASSORO–AGIRA–REGALBUTO. 58 km. 806 hm

Du sykler nedover de svingete bakkene fra Enna. Så forbi Nicolettisjøen og oppover igjen mot den lille byen Leonforte. Videre østover gjennom et landskap preget av oliven-, mandel- og johannesbrødtrær. Du triller gjennom tettstedet Nissoria og videre øst gjennom et storslagent landskap mot den pyramideformete byen Agira. Denne ble grunnlagt lenge før Troia krigen, noen mener at det har bodd folk her i 30 000 år.. Muligheter for lunsj her. Om ettermiddagen sykler du videre gjennom Regalbuto, som også er flere tusen år gammel. På slutten av dagen går turen til et hyggelig bondegårdshotell , der det blir middag og overnatting.

DAG 4.REGALBUTO-BRONTE–RANDAZZO-CASTIGLIONE DI SICILIA.67 km. 880 hm

Etter frokost sykler du nedover bakkene mot Simetoelven. På andre siden ser du Etna reise seg. Du ser også byen Adrano med det normanniske slottet. Vulkanens bakker frister ikke umiddelbart, du sykler heller nordover langs elven. Den smale asfaltveien slynger seg mellom små gårder byget av lavasten, kaktusfiken, oliven- og mandeltrær. Etterhvert som du nærmer deg byen Bronte, blir det mer pistasjbusker og det er pistasjer som er hovednæringsvei her. Sicilia er det eneste stedet i Italia der det dyrkes pistasj, og de fra Bronte sies å være de beste. De kalles ”Det grønne gull”. Mulighet for lunsj på lokal trattoria. Om ettermiddagen går turen langs elven gjennom dalen østover langs foten av Etna. Det går oppover og landskapet blir storslagent. I Randazzo kan du ta et besøk på en av byens gode barer. Denne byen er fra middelalderen og er den som er nærmest Etnas kratere, men den har aldri blitt ødelagt av utbrudd. Du triller videre mellom drueplanter og vingårder mot den hyggelige byen Castiglione di Sicilia, det blir overnatting.

DAG 5.CASTIGLIONE DI SICILIA-PIANO PROVENZANO(ETNA)-MILO-CASTIGLIONE DI SICILIA. 49 km. 1272 hm

Denne dagen byr på mange muligheter. Du kan bli hentet av en taxi på hotellet og delta i en guidet fottur på Etna. En annen mulighet er å sykle oppover vulkansiden. Fra Castiglione di Sicilia kan du sykle oppover Etna. Veien går gjennom hassenøtt-, kastagne- og eikeskog mellom vulkanske bergarter fra forskjellige utbrudd. I Piano Provenzano på 1800 moh slutter den asfalterte veien. Landskapet her er en fascinerende lavaørken med forbrente trær her og der. Du finner også blomster som kun vokser her. Dette er en verden for seg selv. Nedover svingete veier mot Milo, er det sikkert blir muligheter for en pause på bar på piazzaen. Tilbake til Castiglione di Sicilia om ettermiddagen. Vil du vekk fra vulkanen, kan du ta en dagstur til Taormina med tog.

DAG 6.CASTIGLIONE DI SICILIA-FRANCAVILLA DI SICILIA-NOVARA DI SICILIA-MAZZARRA SANT’ANDREA-MILAZZO. 65 km. 900 hm.

Dette er siste sykkeldag og kanskje den flotteste. Du starter med å sykle på smale asfaltveier mellom drueplanter mot den historiske byen Francavilla di Sicilia. Deretter begynner klatringer over Nebrodifjellene. Veien er aldri bratt, men til gjengjeld er den svingete. Etterhvert blir utsikten storslagen. Ingen trafikk, bortsett fra saueflokker og en og annen traktor. I Novara di Siclia kan du ta en lunsj. Så går det det videre nedover, på slyngete veier mot det Tyrreniske havet. Du sykler langs stranden til Milazzo, der syklene leveres tilbake og du tar inn på hotell i gamlebyen ved havnen.

Dag 7 og 8. AVREISE ELLER DE EOLISKE ØYENE

De eoliske øyene er en gruppe av syv små øyer av vulkansk opprinnelse som ligger i det Tyrreniske havet nord for Sicilia. Av øyene er Stromboli og Vulcano ennå aktive vulkaner. Noen av øyene har vært bebodd i mer enn fem tusen år, sannsynligvis på grunn av store forekomster av obsidian. Derfor ble disse øyene sentrum for en intens handelsvirksomhet. Nå lever man hovedsakelig av fiske og turisme. På disse øyene kan man bade, gå fotturer, oppleve gamle små landsbyer og spise på noen av de beste restaurantene på Sicilia.

Dag 9. DE EOLISKE ØYENE-CATANIA ELLER PALERMO

I løpet av dagen tar du hydrofoil tilbake til Milazzo. Deretter med tog til byen som er nærmest flyplassen dere skal tilbake fra dagen etter. (Catania eller Palermo). Begge disse store byene har flotte historiske sentrum der det er mye å se og med masse liv om kveldene. Det blir innkvartering på et godt hotell sentralt beliggende i en av disse byene.

Dag 10 AVREISE

Med tog eller taxi tilbake til flyplassen i Catania eller i Palermo.