Beskrivelse

Vintur med litt av hvert på og rundt Etna. Denne turen går på den høyeste aktive vulkan i Europa.
Her finner du alt fra landsbyer til tette skoger, lavaørken og områder som er dekket av sne mange måneder i året.
Vin fra Etna regnes for tiden som Sicilias beste.
En vintur på Etna passer ikke kun for vinelskere, men er en tur for alle som er opptatt av landskap med kontraster og karakter og autentiske opplevelser langt fra masseturismen.
Når det gjelder hvilke vingårder vi besøker underveis, er vi også fleksible og åpne for innspill fra dere! Siste ettermiddagen og natten tilbringes i Catania, en av Sicilias mest spennende byer.

VINTUR MED LITT AV HVERT PÅ OG RUNDT ETNA. Tur med norsktalende guide.

DAG 1. ANKOMST

På flyplassen i Catania blir vi hentet av en minibuss og kjørt direkte til et hyggelig bondegårdshotell som ligger på vulkansiden mot det joniske havet. Der blir det innkvartering. Opprinnelig var dette et kloster for benedettinermunker på 1500- tallet. De vakre bygningene er av lavastein. Det var drue- og vinproduksjon helt til for noen tiår siden. Mulighet for å ta seg en spasertur rundt på den 130 mål store eiendommen. Her dyrkes det nå forskjellige frukttrær, bl.a. oliven, kirsebær, valnøtt og forskjellige grønnsaker.
Det blir velkomstmiddag om kvelden med produkter som dyrkes på gården og lokal vin.

DAG 2. RANDAZZO–VINGÅRDEN COTTANERA–CASTIGLIONE DI SICILIA.

Etter frokost kjører vi nordvestover langs vulkansiden på smale asfaltveier som slynger seg mellom drueplantene. Etter en stund er vi fremme i Randazzo. Dette er den eneste byen ved foten av Etna som aldri har vært ødelagt av vulkanutbrudd. Den er preget av normannerne, men også av grekere, romere og bysantinere. Vi tar en spasertur rundt i gamlebyen og ser blant annet katedralen og Via degli Archi. Det blir selvfølgelig også tid til en stopp for en kaffe på en av øyas beste konditorier. Deretter går turen til vingården Cottanera som ligger få kilometer ned i dalen. www.cottanera.it. Dette er en større vingård, som har hele 600 mål beplantet med drueplanter, både etnisk sicilianske og internasjonale sorter. Det blir tur rundt blant rankene for å smake på druer. Vi tar lunsj her med stedets viner.
Deretter blir det litt strekk på bena i den lille pittoreske landsbyen Castiglione di Sicilia som ligger like ved. Den ligger på en klippe over Acantaradalen og er flere tusen år gammel. Deretter med minibuss tilbake til bondegårdshotellet. Det blir et par timers pause i programmet før felles middag.

DAG 3. LITEN FOTTUR PÅ ETNAS NORDSIDE–VINGÅRD VED SOLLECHIATA.

Etter frokost kjører vi oppover nordsiden av Etna. Ved Piano Provenzano som ligger 1800 meter over havet, tar vi en spasertur med lokalguide for å se på lavaformasjoner, småvulkaner og grotter. Det er en utrolig opplevelse å gå i denne lavaørkenen i en farveskala fra mørkegrått til sort, iblandet spor av rødt og andre farver. Lengden på turen tilpasses dagsformen til gruppen. Deretter blir det lunsj på en av områdets beste og mest autentiske trattoriaer. Om ettermiddagen besøker vi en liten familiedrevet vingård. Vi hilser på familien og smaker på vinene. Om kvelden tilbake til bondegårdshotellet og pause i programmet før felles middag.

DAG 4. TAORMINA- VINGÅRDEN GAMBINO.

Etter frokost kjører dere nordøstover ned mot det joniske havet. Bussen parkerer ved stranden og vi tar taubane opp til Taormina, som er Sicilias mest kjente turistattraksjon med romersk teater, hyggelige gater, barer med upåklagelig utsikt til Etna m.m. Formiddagen med lunsj tilbringes her eller på stranden.
Tidlig på ettermiddagen går bussen videre mot vingården Gambino ved Linguaglossa. www.vinigambino.it. Omvisning blant drueplantene og vinsmaking.
Senere tilbake til bondegårdshotellet, der det igjen blir middag og overnatting

DAG 5. RIFUGIO SAPIENZA-LITEN FOTTUR MOT BOVEDALEN–VINGÅRDEN BARONE DI VILLAGRANDE–CATANIA.

Etter frokost kjører vi sydover langs vulkansiden og deretter klatrer vi oppover fra Zafferana Etnea mot Rifugio Sapienza. Vi tar noen km. til fots for å se Bovedalen på 2000 meters høyde. Den er et enormt krater der lavaen som regel samler seg opp i tilfelle utbrudd før den når landsbyen under. Deretter går turen nedover igjen mot Viagrande, der vi tar lunsj på vingården Barone di Villagrande. www.villagrande.it. Her har de laget vin siden 1727. Så tar vi turen ned til Catania, der det blir innkvartering på et hyggelig hotell i gamlebyen. Ettermiddagen er til egen disponsijon før felles middag om kvelden.

DAG 6. AVREISE

Tilbake til flyplassen i Catania i minibuss.