Beskrivelse

Fra hav til hav på Sicilia gir deg muligheten til å oppleve sol, strender, historie, mat og vin fra sykkelsetet.
Sicilias sydøstspiss byr på vakre landskap og fine strender. Disse har du som regel helt for deg selv. På sydøstspissen av Sicilia finner du vakre byer i barokkstil, som bygget opp igjen etter jordskjelvet som rammet denne delen av øya i 1693. Fra hav til hav på Sicilia ender i Siracusa. Denne byen var, ifølge Cicero, den vakreste i verden.

FRA HAV TIL HAV PÅ SICILIA. Lett sykkeltur fra Chiaramonte Gulfi til Siracusa.

DAG 1. ANKOMST

Du ankommer flyplassen i Catania og kjører med rutebuss eller taxi til Chiaramonte Gulfi. Der blir det innkvartering på hotell. Det blir utlevering av sykler med utstyr, kart og beskrivelse av ruta. Deretter har du mulighet for god middag på samme sted.

DAG 2. ANTICA STAZIONE–MONTEROSSO ALMO–GIARRATANA-RAGUSA IBLA. 50 km. 370 hm

Etter frokost sykler du nordover på smale grusveier som er rammet inn av tørrsteinsmurer. Du har storslagen utsikt mot den lille byen Monterosso Vel fremme her stopper du på Piazzaen, der du kan se San Giovanni kirken og ta en pause på bar. Turen går så videre nedover på gode asfaltveier. Du kjører gjennom den lille byen Giarratana. Her er det gode muligheter for å få seg lunsj. Etterpå går det langs vakre veier i et storslagent arkaisk landskap. Deretter sykler du i krappe flotte svinger ned mot Ragusa Ibla. Det blir innkvartering på hotell. Ragusa er UNESCO beskyttet på grunn av flott barokkarkitektur.

Dag 3. RAGUSA IBLA–MODICA–DONNALUCATA-SCICLI. 43 km. 320 hm

Du begynner å sykle i bunnen av dalen langs Irminio elven, deretter langs en åsside mot byen Modica. Denne byen er ikke bare kjent for flotte barokke kirker, men også for sjokoladeproduksjon. Da spanjolene kom til byen for noen hundre år siden, tok de med seg denne tradisjonen som de hadde lært av aztekerne i Mexico. Mulighet for besøk i en sjokoladefabrikk med smaking. Anbefales også et besøk i San Giorgio kirken, som er en av de flotteste barokke kirkene på Sicilia. Barmuligheter. Turen fortsetter nede i dalen forbi byen Scicli. Så ned til Middelhavet for bading på den flotte stranden ved Donnalucata. Tilbake til Scicli om ettermiddagen. Overnatting i den flotte gamlebyen.

Dag 4. SCICLI-POZZALLO–GRANELLI-PACHINO–PORTOPALO DI CAPO PASSERO. 60 km. 300hm

Etter frokost tar dere syklene fatt på vakre veier omgitt av steinmurer og johannesbrødtrær. Dere kommer til slutt ned til havnebyen Pozzallo. Ved Cabreratårnet er det mulighet for pause på bar. Gode bademuligheter. Deretter sykler dere langsmed kysten sydover mot Marza. Etterpå sykler dere oppover mot byen Pachino som er kjent for produksjon av kirsebærtomater. Barmuligheter igjen. Landskapet blir stadig mer forblåst og karrig, du fortsetter til det som regnes for Europas sydligste by, Porto Palo di Capo Passero. Overnatting på hotell ikke langt fra stranden og diverse spisesteder.

DAG 5. POZZALLO-MARZAMEMI-NOTO. 40 km. 80 hm

Etter frokost triller du nordover langs kysten mot den lille vakre byen Marzamemi. Her har man drevet tunfiskfangst siden araberne var her på 800-tallet e.Kr. Anbefales en pause her. Bademuligheter. Så sykler dere inn i landet, landskapet blir mer kupert. Om kvelden tar man bakkene fatt opp mot Noto. Denne byen var ikke annet enn en enorm byggeplass etter jordskjelvet i 1693 og noen av den tidens mest berømte byplanleggere og arkitekter fikk utfolde seg der. Dere tar inn på hotell inne i gamlebyen.

DAG 6. NOTO-AVOLA-FONTANE BIANCHE-SIRACUSA. 40 km. 80 hm

Etter frokost sykler du nordøstover mot byen Avola. Sentrum har sekskantform og hele området er kjent for mandelproduksjon. Deretter går turen nordover langs kysten. Ved Fontane Bianche er det mulighet for dukkert i havet. Tidlig på ettermiddagen kommer dere frem til Siracusa. Denne byen var, ifølge Cicero, den vakreste i verden. Byen ble grunnlagt av grekere fra Korint på 700-tallet f.Kr. En stund var den mektigst og flottest av alle byer i Middelhavsområdet. Her bodde Arkimedes, Aischylos, Pindar, Sofron etc. På 500-tallet f. Kr. kontrollerte Siracusa hele Sicilia og ennå finner vi rester av greske templer og teatre. Dere sykler inn på Ortigiaøya og tar inn på hotell like ved det Joniske havet.

DAG 7. AVREISE 42 km