Beskrivelse

TIL FOTS OG MED MINIBUSS I SYDØST-SICILIA. Guidet tur

Dette er en variert tur som passer de fleste grupper. Det kan være storfamilie, venninneklubb, guttapåtur, firmagruppe eller annet. Turen kan gå når du vil hele året og lengden på fotturene tilpasses formen på gruppen.

DAG 1. ANKOMST

På flyplassen i Catania blir dere hentet av en minibuss og kjørt direkte til et hyggelig bondegårdshotell. Her blir det middag og overnatting.

DAG 2. FOTTUR I PANTALICA.

Etter frokost starter fotturen i Pantalica. Dette er Europas største nekropolis (gravsted). Det er UNESCO beskyttet. Området ligger mellom elvene Anapo og Calcinara. Her er historien skrevet i stenen. Vegetasjonen vokser frodig mellom hvit kalksten og gravene som befinner seg her. Det er over 6000m2 med graver. På disse isolerte stedene bodde sikulene. De grunnla en by som var bebodd i 2400 år, helt til 12-hundretallet e.Kr. I Pantalica ser man også spor etter grekerne, romerne, bysantinerne, araberne og normannerne. Vi går en 8 km lang fottur her. Om kvelden er det igjen middag og overnatting på bondegårdshotellet.

DAG 3. FOTTUR I CAVA GRANDE DI CASSIBILE. ETTERMIDDAG I NOTO.

Etter frokost blir vi fraktet til naturreservatet Cava Grande di Cassibile. Området strekker seg over 2700 hektar. Elven Cassibile har i løpet av tusenvis av år har gravd ut dype daler. Den har formet mange små naurlige irrgrønne basseng som er flotte å bade i. Et av Sicilias urfolk, sikulene, slo seg ned her og vi finner rester etter dem i mange av bergsidenes grotter. Turen går nedover langs bunnen av dalen mellom et hav av markblomster og ville urter. Vi går 6 km langs elven. Om ettermiddagen tar vi turen til Noto, der vi blir innkvartert på en hyggelig B&B i gamlebyen. Det blir tid på egen hånd før felles middag på lokal trattoria. Noto er en av de flotteste byenen i barokkstil på Sicilia.

DAG 4. FOTTUR LANGS KYSTEN VED MARZAMEMI. BESØK PÅ VINGÅRDEN MODICA.

Etter frokost på hotellet i Noto blir vi kjørt ned til Eloro. Der starter vi den 7 km lange turen gjennom naturreservatet Vendicari. Vi går langs kysten og ser rester av bysantinske kirker, katakomber og konstruksjoner som ble brukt til tunfiskslakt overgrodd av lokal flora. Mer enn 200 forskjellige fugler, bl.a. flamingoer oppholder seg i dette området. Det blir piknik med bademuligheter på en av Sicilias flotteste strender. Vi går helt frem til den idylliske fiskebyen Marzamemi.
Der setter vi oss inn i minibussen og blir fraktet i ca. 10 min. til en lokal vingård. Eieren, som er åttende generasjon i denne familien, lar oss smake på vinene sine. Han er også er veldig stolt av dem. Tilbake til Noto om kvelden, der det blir tid på egen hånd før felles middag.

DAG 5. MED MINIBUSS TIL MODICA OG RAGUSA.

Etter frokost kjører vi til Modica. Denne byen er kjent for flott barokkarkitektur og for sjokoladeproduksjon. Vi tar en spasertur i byen opp til den flotte San Giorgiokirken. Deretter besøker vi en liten sjokoladefabrikk. Her har de laget sjokolade på samme måte i flere hundre år, helt siden spanjolene dominerte byen på 1700-tallet. Det blir lunsj på karkteristisk trattoria. Deretter kjører vi få km til Ragusa Ibla. Denne byen er som Modica også UNESCO beskyttet og kjent for flott barokk arkitektur. Vi tar også her en god spasertur i gamlebyen med bl.a. pause på en karakterisktisk gelateria. Om kvelden går turen videre til Caltagirone der det blir overnatting på B&B i gamlebyen. Det blir tid på egen hånd før felles middag.

DAG 6. CALTAGIRONE

Navnet på byen kommer av det arabiske Cal’at Ghiran (Vasenes slott) . Man har funnet forhistoriske keramikkrester der, og byens keramikere var berømt over hele verden. Den dag i dag regnes keramikken fra Caltagirone for å være blant den flotteste på Sicilia. Etter frokost tar vi en spasertur rundt i gamlebyen. Vi ser bl.a. keramikkmuseet, keramikkverksteder og en flott keramikk dekket trapp. Det blir lunsj på lokal trattoria. Ettermiddagen er til egen disposisjon i byen. Om kvelden er det felles middag på lokal trattoria.

DAG 7. MORGANTINA-AIDONE-KEISERVILLAEN I PIAZZA ARMERINA

Etter frokost kjører vi til Morgantina. Her tar vi en god spasertur. Området ble bebygget av grekerne i år 340 f.Kr. To hundre år etter nådde stedet et høydepunkt i utviklingen og ble en av Sicilias viktigste byer. Da hadde den over 10 000 innbyggere. Vi finner her bl.a. et stort agorà, et teater og et gymnas. I år 30 e.Kr. ble stedet forlatt og glemt. På 1950 tallet begynte man å foreta systematiske utgravninger der. Vi tar lunsj på hyggelig trattoria i Aidone der vi også ser Venusstatuen, som ble funnet i Morgantina.
På ettermiddagen drar vi til Keiservillaen som ligger 5 km utenfor Piazza Armerina og er et gammelt romersk jaktslott som ble bygget på 300 tallet f.K. Den er blitt verdensberømt for gulvmosaikkene som dekker 3500 kvm. Antagelig ble den bygget av en romersk keiser som importerte ville okser fra Afrika for å bruke dem til gladiatorkamper i Roma. Tilbake i Caltagirone blir det tid på egen hånd før felles avslutningsmiddag på trattoria.

DAG 8. AVREISE

Med minibuss tilbake til flyplassen i Catania.