Beskrivelse

Nord-Sicilia til fots og på sykkel er en lett og variert tur! Sicilia har alt. Madonifjellene på nordsiden av øya er mektige og varierte. Bøkeskogen har du fra 1500 meters høyde og oppover. Sydsiden er solsvidd, mens nordsiden mot det tyrreniske havet er frodig. Villhester går og beiter. Om våren vasser du i orkidèer. Av og til stopper vi hos en gjeter som selger oss ferske oster. Turen avsluttes i vakre Cefalù. Denne turen vil du like!

NORD-SICILIA TIL FOTS OG PÅ SYKKEL. FRA MADONIFJELLENE TIL DET TYRRENISKE HAV.
Tre dagers fottur og en dags sykkeltur.

DAG 1. ANKOMST

Du ankommer flyplassen i Palermo eller i Catania og kjøres med minibuss opp til en karakteristisk overnattingssted i Madonifjellene. Der blir det innkvartering, velkomstmiddag og overnatting.(www.parks.it/parco.madonie)

DAG 2. FOTTUR. MONTE MUFARA-MONTE QUACELLA-CONTRADA CANNA-PIANO BATTAGLIA. 10 km. 500 hm

Etter frokost går turen sydvestover mot Monte Mufara (1865 m.o.h.) og Monte Quacella ( 1869 m.o.h.). Landskaper er storslagent. Vi går gjennom bøkeskoger og utsikten på toppen er upåklagelig. Stien går gjennom skog av blant annet bøk, lønn og kristtorn. På bakken vokser orkideer, ville tulipaner, narsisser, peoner og fioler. I Piano Battaglia stikker vi innom en gjeter som lar oss smake på ferske saueoster. Så fortsetter vi nedover forbi Contrada Canna og Contrada Faguaria. Om kvelden er vi tilbake på fjellhytta.Det blir felles middag med god siciliansk vin.

DAG 3. FOTTUR. COZZO PIOMBINO-MONTE DEI CERVI-COZZO MORTO–PIZZO COLLA. 9 km. 300 hm

Turen går idag vestover mot Cozzo Piombino ( 1620) og Monte dei Cervi.(1794). Monte dei Cervi er dekket av skog på toppen. Rundt om kring rusler villhester og en og annen geit. Villepler voksre på trærne. Vi spiser lunsj i skyggen av et bøketre på toppen. Turen tilbake går rundt karakteristiske Cozzo Morto og Pizzo Colla. Tilbake på fjellhytta blir det en pause i programmet før felles middag med god lokal vin.

DAG 4. FOTTUR. PIZZO SCALONAZZO–PIZZO CARBONARA-PIANI DELLA PRINCIPESSA-CROCE DEI PONTICELLI-CASTELBUONO. 10 km. 600 hm

Vi forlater fjellhytta og begir oss nordøstover oppover mot Pizzo Scalonazzo (1903) og Pizzo Carbonara (1979). Dette er Nasjonalparkens høyeste fjell. Vi stopper og nyder utsikten – mot nord ser vi det Tyrreniske hav. Videre går turen østover mot Piani della Principessa (1870). Så går vi gjennom klynger av kjempekristtorntrær mot Croce dei Ponticelli (1612). Ut på ettermiddagen fortsetter vi ned mot den vakre middelalderske fjellandsbyen Castelbuono. Der blir det overnatting. Castelbuono kalles Nasjonalparkens perle. Det blir felles middag om kvelden med god mat og veldig god vin!på et usedvanlig godt tradisjonelt spisested i gamlebyen.

DAG 5. SYKKELTUR. CASTELBUONO-CEFALU’. 25 km

Om morgenen får vi utdelt sykler med hjelmer. Vi triller nedover mot det Tyrreniske hav, på veier uten mye trafikk. Du sykler mellom drueranker, oliven- og sitrustrær. Det blir lunsj på en liten vingård. Tidlig på ettermiddagen kommer vi frem til Cefalù. Denne byen ligger på nordsiden av Sicilia, mellom Palermo og Messina. Byen blomstret alt i det 6. århundre f.Kr. Den normanniske kong Roger bygget den fantastiske domkirken foran byplassen i 1131. Det blir innkvartering på hotell ved stranden. Her har du flotte bademuligheter! Resten av kvelden er til egen disposisjon. Det blir felles avslutningsmiddag om kvelden.

DAG 6. AVREISE

Vi blir hentet av en minibuss og kjørt tilbake til flyplassen.