Beskrivelse

Sicilia med variasjoner er turen som passer for de fleste. Du starter med fottur i de vakre Madonifjellene. Deretter sykler du sydover gjennom det indre arkaiske Sicilia mot Caltanissetta. Lengden og vanskelighetsgraden på disse turene tilpasses dagsformen til gruppen. Etter disse dagene med fysiske utfordringer, setter vi oss gjerne inn i minibussen og ser blant annet Keiservillaen, Tempeldalen og Etna. På denne turen får du mange opplevelser på få dager!

SICILIA MED VARIASJONER. To dagers fottur, to dagers sykkeltur og to dager i minibuss.

DAG 1. ANKOMST

Du ankommer flyplassen i Catania eller i Palermo og kjøres med minibuss opp til en karakteristisk overnattingssted i Madonifjellene. Der blir det innkvartering, velkomstmiddag og overnatting.

DAG 2. FOTTUR. MONTE MUFARA-MONTE QUACELLA-CONTRADA CANNA-PIANO BATTAGLIA. 12 km. 500 hm

Etter frokost går turen sydvestover mot Monte Mufara (1865 m.o.h.) og Monte Quacella ( 1869 m.o.h.). Landskaper er storslagent. Vi går gjennom bøkeskoger og utsikten på toppen er upåklagelig. Stien går gjennom skog av bl.a. bøk, lønn og kristtorn. På bakken vokser orkidèer, ville tulipaner, narsisser, peoner og fioler. I Piano Battaglia stikker vi innom en gjeter som lar oss smake på ferske saueoster. Nedover går det forbi Contrada Canna og Contrada Faguaria. Om kvelden er vi tilbake på fjellhytta. Det blir felles middag med god siciliansk vin.

DAG 3. FOTTUR. COZZO PIOMBINO-MONTE DEI CERVI-COZZO MORTO–PIZZO COLLA. 13 km. 300 hm

Turen går idag vestover mot Cozzo Piombino ( 1620) og Monte dei Cervi.(1794). Monte dei Cervi er dekket av skog på toppen. Rundt om kring rusler villhester og en og annen geit. Villepler voksre på trærne. Vi spiser lunsj i skyggen av et bøketre på nesten 2000 meters høyde. Turen tilbake går rundt karakteristiske Cozzo Morto og Pizzo Colla. Tilbake på fjellhytte blir det en pause i programmet før felles middag med god lokal vin

DAG 4. SYKKELTUR. MADONIFJELLENE–PETRALIA SOTTANA-PETRALIA SOPRANA-ALIMENA-RESUTTANO. 50 km

Etter frokost stter vi oss på syklene og triller nedover i storslagent landskap mot fjellandsbyen Petralia Sottana. Den ligger nede i Imeradalen under noen av de høyeste fjellene i nasjonaleparken. Vi ser Chiesa Madre og sykler gjennom gamlebyen. Det blir også mulighet for å stoppe på en hyggelig bar. Deretter går turen oppover mot Petralia Soprana. Denne byen ligger på 1147 meter over havet og har vært strategisk gjennom hele Sicilias historie. Vi tar en lunsj på karakteristisk trattoria før vi sykler videre sydover forbi Alimena og Imeraelven som deler Sicilia i to. Til slutt går det oppover mot et bondegårdshotell der det blir middag og overnatting.

DAG 5. MONACO DI MEZZO–CUTI–SANTA CATERINA–BONDEN GENTILE–CALTANISSETTA. 45 km

Turen går sydvestover. Etter å ha syklet en liten stund i storslagent landskap med utsikt til Etna, tar vi en pause på en liten bondegård der vi smaker brød fra stenovn og hjemmelaget vin. Kyllingene løper under bordet. Deretter nedover på vakre veier mot Santa Caterina der vi stopper på Bar Costanzo foran kirken. Så i flotte bakker gjennom en eukalyptusskog ned til Salitoelva. I oppoverbakkene mot Caltanissetta tar vi en pause på en bondegård der vi får hjemmelaget lunsj i gårdsrommet. Videre oppover mot Caltanissetta der vi tar inn på B&B i gamlebyen. Felles middag på trattoria om kvelden.

DAG 6. BUSSTUR. CALTANISSETTA-TEMPELDALEN I AGRIGENTO-VINGÅRDEN PRINCIPE DI BUTERA-PIAZZA ARMERINA.

Etter frokost blir vi hentet av en minibuss og kjørt til Tempeldalen i Agrigento. . Dette er Sicilias eldste og viktigste turistaksjon. Tempeldalen var en del av Akragas, som ble grunnlagt i år 581 f.Kr av grekerne. Den greske poeten Pindaro kalte Agrigento: ” Den vakreste byen som er bebodd av mennesker”. De fem templene er tilegnet følgende guder: Juno, Concordia, Herkules, Jupiter og Kastor og Pollus. Her tar vi en spasertur. Så går turen mot Vingården Principe di Butera der det blir omvisning og lunsj. Om ettermiddagen kjører vi til Piazza Armerina der det blir middag og overnatting på et hyggelig bondegårdshotell.

DAG 7. BUSSTUR. KEISERVILLAEN I PIAZZA ARMERINA-MORGANTINA-VENUSSTATUEN I AIDONE-PIAZZA ARMERINA.

Om morgenen besøker vi Villa del Casale i Piazza Armerina . Det er et romersk jaktslott fra 3 og 4 årh. e.Kr, og et av de mest fascinerende stedene på Sicilia. Mosaikkene på gulvene er blandt de flotteste som finnes fra romertiden, og er berømt over hele verden. Så blir det spasertur i Piazza Armerina med lunsj på hyggelig trattoria. Deretter drar vi videre til Morgantina. Denne byen ble grunnlagt av Morgeterne ca.år 1000 f.Kr. Etterpå kom den på grekernes hender. Byens blomstringstid var likevel under hellenismen og romerne. Man kan bl.a. beundre et stort agora, og et gresk teater der det ofte er forestillinger i sommerhalvåret. Om kvelden blir det avslutningsmiddag på bondegårdshotellet i Piazza Armerina.

DAG 8. AVREISE

Vi blir hentet av en minibuss og kjørt tilbake til flyplassen.