Beskrivelse

EKSTRA LETT SYKKELTUR FRA RAGUSA TIL NOTO er en tur som passer for absolutt alle som liker å sykle. Lengden på dagsetappene er gjennomsnittlig 25 km. og det er minimalt med høydemetre. Med korte dagsetapper har du mer tid til å utforske alle de hyggelige UNESCO-beskyttete byene du triller gjennom og sist men ikke minst, mer tid til å ligge på stranden! Vi kan love deg mer enn nok sol, strender, historie, mat og vin fra sykkelsetet. Dette er en tur du kan ta når du vil hele året og dere må være minst to som sykler sammen.

SYDØSTSPISSEN AV SICILIA. Ekstra lett sykkeltur fra Ragusa til Siracusa.

DAG 1. ANKOMST

Du ankommer flyplassen i Catania og tar buss videre til Ragusa. Der blir det blir innkvartering på hotell. Hotellet ligger midt i den vakre barokke gamlebyen i Ragusa. Vi anbefaler en tur til fots for å se blant annet San Giorgio kirken og Santa Maria delle Scale. Deretter blir det utlevering av sykler med utstyr.

DAG 2. RAGUSA IBLA–MODICA–SCICLI. 26 km

Du begynner å sykle i bunnen av dalen langs Irminio elven. Deretter triller du langs en åsside mot byen Modica. Denne byen er ikke bare kjent for flotte barokke kirker, men også for sjokoladeproduksjon. Da spanjolene kom til byen for noen hundre år siden, tok de med seg denne tradisjonen som de hadde lært av aztekerne i Mexico. Det er mulighet for å besøke en sjokoladefabrikk og prøvesmake. DEt anbefales også et besøk i katedralen i Modica, som er et av de flotteste eksempler på barokk arkitektur på Sicilia. Om ettermiddagen triller du videre nedover mot byen Scicli. Der blir det innkvartering og overnatting på hotell i gamlebyen.

DAG 3. SCICLI–DONNALUCATA-SCICLI. 20 km

Pausedag i Scicli. Du kan bruke dagen til å spasere rundt i Scicli, som er UNESCO-beskyttet. DEt mangelr ikke på flotte barokke kirker og palass. DErsom du vil sykle, kan du ta turen sydvvestover til mot den hyggelige byen Donnlucata. Her har du en flott strand og gode muligheter for lunsj. Om ettermiddagen sykler du en annen vei tilbake til scicli.

DAG 4. SCICLI-POZZALLO. 20 km

Etter frokost går turen videre og du klatrer først over en ås, der utsikten mot Scicli er storslagen. Så går det sydover på små landeveier, mellom lunder av johannesbrødtrær. Etter en stund ser du endelig havet! Vel fremme i Pozzallo blir det innkvartering på et hyggelig hotell og mulighet for å bade ved den flotte bystranden.

DAG 5. POZZALLO-MARZIA-PACHINO-PORTO PALO DI CAPO PASSERO. 33 km

Etter frokost starter du syklingen langs kysten, hele tiden sydover. Landsskapet blir mer karrig og forblåst. Du er på vei mot Sicilias sydligste punkt. Ved Marza kan du sikkert stoppe for en dukkert. Derifra sykler du litt inn i landet. Deretter sykler vi innom den lille byen Pachino, som er kjent for kirsebærtomatdyrking. Det passer sikkert med en pause på bar på Piazzaen. Om kvelden triller du videre sydover mot Porto Palo di Capo Passero, der Afrikahavet møter det Joniske hav. DEtte er Sicilias sydligste by. Det blir innkvartering på et hyggelig hotell.

DAG 6. PORTO PALO DI CAPO PASSERO–MARZAMEMI-VINGÅRDEN MODICA–NOTO. 32 km

Etter en solid frokost tar du sykkelen fatt. Du triller ut av byen og ser over til Capo Passero øya. Deretter nordover mot Marzamemi, en fiskeby kjent for tunfiskslakt. Det anbefales en pause på den flotte piazzaen! Du har også fine muligheter til dukkert fra en flott strand. Videre innover i vakkert småkollet landskap på landeveier fullstendig uten biltrafikk bortsett fra en og annen traktor. Du triller nordover mot Noto på ettermiddagen. Denne byen er kjent som den flotteste byen i barokkstil på Sicilia. DEt blir innkvartering på et hotell like ved en staselig hovedgate med kirker og palass.

DAG 7. NOTO-AVOLA-MARINA DI NOTO-NOTO. 20 km

Etter frokost triller du ned mot havet og sykler nordover langs kysten. Du kommer frem til Avola. Det anbefales en pause på den sekskantete piazzaen. Etterpå sykler du videre langs kysten. Ved Noto Marina har du fine bademuligheter. Om ettermiddagen tilbake til Noto.

DAG 8. AVREISE

Med buss eller taxi tilbake til flyplassen i Catania.