Beskrivelse

EKSTRA LETT SYKKELTUR FRA RAGUSA TIL NOTO er en tur som passer for absolutt alle som liker å sykle. Lengden på dagsetappene er gjennomsnittlig 26 km. og det er minimalt med høydemetre. Med korte dagsetapper har du mer tid til å utforske alle de hyggelige UNESCO-beskyttete byene du triller gjennom og sist men ikke minst, mer tid til å ligge på stranden. Vi kan love deg mer enn nok sol, strender, historie, mat og vin fra sykkelsetet. Dette er en tur du kan ta når du vil hele året og dere må være minst to som sykler sammen.

SYDØSTSPISSEN AV SICILIA. Ekstra lett sykkeltur fra Ragusa til Siracusa.

DAG 1. ANKOMST

Du ankommer flyplassen i Catania og tar buss videre til Ragusa. Der blir det blir innkvartering på hotell som ligger midt i den vakre barokke gamlebyen i Ragusa. Deretter blir det utlevering av sykler med utstyr.

DAG 2. RAGUSA IBLA–MODICA–SCICLI. 26 km

Du begynner å sykle i bunnen av dalen langs Irminio elven. Deretter triller du langs en åsside mot byen Modica. Denne byen er ikke bare kjent for flotte barokke kirker, men også for sjokoladeproduksjon. Da spanjolene kom til byen for noen hundre år siden, tok de med seg denne tradisjonen som de hadde lært av aztekerne i Mexico. Det er mulighet for å besøke en sjokoladefabrikk og prøvesmake. Det anbefales også et besøk i katedralen i Modica, som er et av de flotteste eksempler på barokk arkitektur på Sicilia. Om ettermiddagen triller du videre nedover mot byen Scicli. Der blir det innkvartering og overnatting på hotell i gamlebyen.

DAG 3. SCICLI–DONNALUCATA-SCICLI. 20 km

Pausedag i Scicli. Du kan bruke dagen til å spasere rundt i Scicli, som er UNESCO-beskyttet. Det mangler ikke på flotte barokke kirker og palass. Dersom du vil sykle, kan du ta turen sydvvestover til mot den hyggelige byen Donnlucata. Her har du en flott strand og gode muligheter for lunsj. Om ettermiddagen sykler du en annen vei tilbake til scicli.

DAG 4. SCICLI-POZZALLO-ISPICA. 32km.

Etter frokost tar dere syklene fatt på vakre veier omgitt av steinmurer og johannesbrødtrær. Dere kommer til slutt ned til havnebyen Pozzallo. Ved Cabreratårnet er det mulighet for pause på bar. Gode bademuligheter. Deretter sykler dere noen kilometer lang kysten der det sikkert frister med enda et bad. Om ettermiddagen opp til Ispica, der det blir innkvartering på et hyggelig hotell i gamlebyen. Ispica har røtter fra romertiden, men som mange andre byer i området, ble den rammet av et voldsomt jordskjelv i 1693 og bygget opp igjen i barokkstil. Utsikten herfra er storslagen.

DAG 5. ISPICA-MARZIA-PACHINO-PORTO PALO DI CAPO PASSERO. 30 km

Etter frokost triller dere nedover slake bakker mot kysten og i Granelli er det mulighet for en dukkert. Etterpå sykler dere oppover mot byen Pachino som er kjent for produksjon av kirsebærtomater. Barmuligheter igjen. Landskapet blir stadig mer forblåst og karrig, du fortsetter til det som regnes for Europas sydligste by, Porto Palo di Capo Passero. Dere har derfra en flott utsikt over til Capo Passero øya. Overnatting på et hotell i gamlebyen.

DAG 6. PORTO PALO DI CAPO PASSERO–MARZAMEMI–NOTO. 32 km

Etter en solid frokost tar du sykkelen fatt. Du triller ut av byen og ser over til Capo Passero øya. Deretter nordover mot Marzamemi, en fiskeby kjent for tunfiskslakt. Det anbefales en pause på den flotte piazzaen! Du har også fine muligheter til dukkert fra en flott strand. Videre innover i vakkert småkollet landskap på landeveier fullstendig uten biltrafikk bortsett fra en og annen traktor. Du triller nordover mot Noto på ettermiddagen. Denne byen er kjent som den flotteste byen i barokkstil på Sicilia. DEt blir innkvartering på et hotell like ved en staselig hovedgate med kirker og palass.

DAG 7. NOTO-AVOLA-MARINA DI NOTO-NOTO. 20 km

Etter frokost triller du ned mot havet og sykler nordover langs kysten. Du kommer frem til Avola. Det anbefales en pause på den sekskantete piazzaen. Etterpå sykler du videre langs kysten. Ved Noto Marina har du fine bademuligheter. Om ettermiddagen tilbake til Noto.

DAG 8. AVREISE

Med buss eller taxi tilbake til flyplassen i Catania.