Beskrivelse

Individuell sykkeltur langs nordkysten kan være svært lettsyklet eller mer enn middels krevende. La dagsformen eller varmen bestemme om det er dagen for sykling langs havet eller dagen for både havet og avstikker opp i fjellene. Nordkysten er den kysten med mest vegetasjon på Sicilia. Det kan også være mindre varmt her enn langs andre av øyas kyster. Du starter i Porticello og sykler hele turen på samme vei langs kysten. Hver dag er det mulighet for litt klatring oppover åsen for å se autentiske landsbyer, oppleve panoramiske veier uten trafikk før du setter nedover mot kysten igjen og alle strendene. Turen ender etter fem dagers sykling i Milazzo. Hvis du vil fortsette ferien, kan du ta hydrofoil herfra ut til de Eoliske øyene for mer bading og kanskje en fottur opp på vulkanen Stromboli.

LANGS NORDKYSTEN AV SICILIA Individuell sykkeltur fra Porticello til Milazzo

DAG 1. ANKOMST

Du ankommer flyplassen i Palermo. Deretter blir det innkvartering på et sentralt og hyggelig hotell i Porticello, som igger like utenfor Palermo. Dere får utdelt sykler med utstyr. Det er ikke noe problem å finne gode steder der man kan spise middag.

DAG 2. PORTICELLO-TERMINI IMERESE-CACCAMO-SCIARA-BUONFORNELLO. 58 KM. (43 KM)

Om morgenen starter du sykkelturen fra Porticello, en liten fiskelandsby ved Bagheria. Stedet er kjent for barokke villaer, malerisamlingen til Guttuso og barer. Videre langs kysten har du gode bademuligheter. Deretter går det oppover i lia. Du har fin utsikt utover det Tyrreniske havet. Du kommer frem til Caccamo. Her ser du et av de flotteste slottene på øya, fra 1100-tallet. Gode lunsjmuligheter! Deretter igjen ned mot kysten på landeveier du har helt for deg selv. Innkvartering og middag på bondegårdshotell ved Buonfornello.

DAG 3. BUONFORNELLO-COLLESANO-ISNELLO-GIBILMANNA-CEFALU’-CASTEL DI TUSA. 70 KM. (42 KM)

Etter frokost kan du ta veien oppover mot Madonifjellene. Først kommer du til den lille eldgamle fjellbyen Collesano. Her kan du ta deg en pause på piazzaen. Deretter gjennom bøkeskoger og lunder med oliventrær på svingete smale veier mot den lille landsbyen Isnello, som er kjent for mange flotte kirker. Her har du også gode lunsjmuligheter. Dagens siste bakke går opp mot Gibilmannafjellet. Fra toppen ser du det Tyrreniske hav. Selv om dagen er varm, vil det som regel være en frisk bris her oppe. Du triller nedover på svingete veier mot byen Cefalù. Videre østover på svingete vei langs kysten mot Castel di Tusa, der det blir overnatting på et karakterisk sted i sentrum.

DAG 4. CASTEL DI TUSA-PETTINEO-MOTTA D’AFFERMO-REITANO- SANTO STEFANO DI CAMASTRA-ACQUEDOLCI-NICETTA. 60 KM (35 KM)

Etter frokost tar dere oppover mot Pettineo og Motta D’Affermo. Veien svinger seg gjennom kastanje- og olivenlunder ispedd hasselnøttbusker. Landsbyen Motta D’Affermo har ligget der i hvertfall siden romernes tid. Byen er flott, men her kommer sjelden en turist siden stedet er langt utenfor allfarvei. Du har veien fullstendig for deg selv, kanskje med unntak av en og annen traktor. Deretter forbi Reitano ned mot havet igjen til Santo Stefano di Camastra. Stedet er kjent for keramikkproduksjon og du vil se mange keramikkverksteder langs veien. Videre langs kysten mot Acquedolci og Nicetta, der det blir middag og overnatting på et hyggelig bondegårdshotell.

DAG 5. NICETTA-SANT’AGATA DI MILITELLO-SAN MARCO D’ALUNZIO-FRAZZANO-MIRTO-ROCCA DI CAPRI LEONE-CAPO D’ORLANDO. 50 KM (30 KM)

Etter frokost går veien litt langs havet før dere igjen har mulighet for en klatring oppover i lia. Denne gang mot den lille byen San Marco d’Alunzio, som regnes for en av Italias vakreste landsbyer. Den ble grunnlagt av grekerne og på syvhundretallet før Kristus hadde byen til og med egen mynt! Dere kan ta en titt på det flotte normanniske slottet og selvfølgelig blir det vel også tid til en øl på piazzaen! Videre nedover på svingete panoramiske småveier mot Capo D’Orlando, liten by som lever av både fiske og turisme. Det blir overnatting på et hyggelig sted like ved den flotte bystranden.

DAG 6. CAPO D’ORLANDO-GIOIOSA MAREA-TINDARI-MILAZZO 65 KM

Etter frokost sykler dere langs med havet mot Tindari. Dette var en gresk by og man kan ennå se rester av bymur og teater. Under kirken på samme sted har man en fantastisk utsikt over havet innrammet av sanddyner. Anbefales et bad her! Til tross for at man sykler langs kysten er veien relativt kupert. Etterhvert som man kommer østover flater det hele seg ut og man nærmer seg Milazzo, som ligger på en halvøy ut i havet. Denne byen er også grunnlagt av grekerne og har en flott gamleby dominert av en borg på toppen av klippen. Dere leverer fra dere syklene og tar inn på et hyggelig hotell like ved strandpromenaden i sentrum.

DAG 7. AVREISE ELLER FORTSETTELSE AV FERIEN F.EKS. I PALERMO ELLER PÅ DE EOLISKE ØYENE