Beskrivelse

Gastronomi, vin og sykling rundt sydøstspissen av Sicilia passer for de fleste.
Mat og vin smaker utvilsomt bedre etter en sykkeltur!
Sicilias sydøstspiss byr på vakre landskap og flotte strender. Disse har du som regel helt for deg selv. Du vil se vakre byer i barokkstil bygget opp igjen etter jordskjelvet som rammet denne delen av øya i 1693. Turen ender i Siracusa. Denne byen var, ifølge Cicero, den vakreste i verden.
Gastronomi, vin og sykling rundt sydøstspissen av Sicilia vil du sikkert like!

GASTRONOMI, VIN OG SYKLING RUNDT SYDØSTSPISSEN AV SICILIA. Lett sykkeltur fra Chiaramonte Gulfi til Siracusa

DAG 1. ANKOMST

Dua ankommer flyplassen i Catania og kjører med rutebuss eller tax til Chiaramonte Gulfi. Der blir det innkvartering på HotelL. Det blir utlevering av sykler med utstyr, kart og beskrivelse av ruta. Deretter har du mulighet for god middag på samme sted.

DAG 2. CHIARAMONTE GULFI–MONTEROSSO ALMO–GIARRATANA-RAGUSA IBLA 50 km

Etter frokost sykler du nordover på smale grusveier som er rammet inn av tørrsteinsmurer. Du har storslagen utsikt mot den lille byen Monterosso Du har en mulighet for stopp på Piazzaen, der du kan se San Giovanni kirken og ta en pause på bar. Turen går så videre nedover på gode asfaltveier. Du kjører gjennom den lille byen Giarratana. Her er det gode muligheter for å få seg lunsj. Etterpå går det langs vakre veier i et storslagent arkaisk landskap. Deretter sykler du i krappe flotte svinger ned mot Ragusa Ibla. Det blir innkvartering på Hotel Il Barocco. Ragusa er UNESCO beskyttet på grunn av flott barokkarkitektur. Om kvelden kan du spise middag på en av byens gode restauranter.

DAG 3. RAGUSA IBLA–MODICA–SCICLI–DONNALUCATA-SCICLI. 45 km

Du begynner å sykle i bunnen av dalen langs Irminio elven. Deretter triller du langs en åsside mot byen Modica. Denne byen er ikke bare kjent for flotte barokke kirker, men også for sjokoladeproduksjon. Da spanjolene kom til byen for noen hundre år siden, tok de med seg denne tradisjonen som de hadde lært av aztekerne i Mexico. Hvis du har lyst, kan du besøke en sjokoladefabrikk og prøvesmake. Det anbefales også et besøk i den flotte San Giorgio kirken. Dette er en av de flotteste barokke kirkene på Sicilia. Det mangler heller ikke på barer i denne byen. Turen fortsetter nede i dalen forbi byen Scicli. Så triller du ned til Middelhavet for eventuelt å bade på den flotte stranden ved Donnalucata. Om ettermiddagen sykler du tilbake til Scicli. Her blir det overnatting på B&B i gamlebyen. Scicli er UNESCO beskyttet på grunn av flott barokkarkitektur.

DAG 4. SCICLI–POZZALLO–ISPICA. 32 km

Etter frokost tar dere syklene fatt på vakre veier omgitt av steinmurer og johannesbrødtrær. Dere kommer til slutt ned til havnebyen Pozzallo. Ved Cabreratårnet er det mulighet for pause på bar. Gode bademuligheter. Deretter sykler dere noen kilometer lang kysten der det sikkert frister med enda et bad. Om ettermiddagen opp til Ispica, der det blir innkvartering på historisk BB ved Sinatra piazzaen. Ispica har røtter fra romertiden, men som mange andre byer i området, ble den rammet av et voldsomt jordskjelv i 1693 og bygget opp igjen i barokkstil. Utsikten herfra er storslagen.

DAG 5.ISPICA-GRANELLI-PORTO PALO DI CAPO PASSERO–MARZAMEMI–NOTO.60 km.

Etter frokost triller dere nedover slake bakker mot kysten og i Granelli er det mulighet for en dukkert. Etterpå sykler dere oppover mot byen Pachino som er kjent for produksjon av kirsebærtomater. Barmuligheter igjen. Landskapet blir stadig mer forblåst og karrig, du fortsetter til det som regnes for Europas sydligste by, Porto Palo di Capo Passero. nordover langs kysten mot den lille vakre byen Marzamemi. Her har man drevet tunfiskfangst siden araberne var her på 800 tallet e.Kr. Anbefales en pause her. Bademuligheter. Så sykler dere inn i landet, landskapet blir mer kupert. Om kvelden tar man bakkene fatt opp mot Noto. Denne byen var ikke annet enn en enorm byggeplass etter jordskjelvet i 1693 og noen av den tidens mest berømte byplanleggere og arkitekter fikk utfolde seg der. Dere tar inn på hotell i gamlebyen.

DAG 6. NOTO–AVOLA–SIRACUSA. 42 km

Etter frokost sykler du nordøstover mot byen Avola. Sentrum av byen har sekskantform, og hele området er kjent for mandelproduksjon.Det anbefales en stopp på Bar Agatino der dere kan nyte blant annet mandelsorbet i bolle. Deretter går turen nordover langs kysten. Ved Fontane Bianche er det mulighet for en dukkert i havet. Tidlig på ettermiddagen kommer dere frem til Siracusa. Denne byen var, ifølge Cicero, den vakreste i verden. Dere sykler inn på Ortigiaøya og leverer syklene her. Turen er over for denne gang!